dilluns, 26 de maig de 2014

Comencen les obres d’un edifici de 46 habitatges de la 3a fase de la remodelació del Bon PastorEs tracta del darrer edifici previst en aquesta fase i dóna resposta a la petició dels veïns de poder avançar el reallotjament d’afectats de la quarta fase.

El Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) és el promotor d’aquesta promoció d’habitatge protegit per un import de 4.022.818 €.

En paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Bargursa, està redactant el projecte d’urbanització dels entorns, d’acord amb el districte i els veïns.


Avui comencen les obres de construcció de 46 habitatges de protecció al Bon Pastor, al districte de Sant Andreu. Es tracta de l’edifici F2, el tercer i últim edifici que forma part de la tercera fase de la remodelació del barri i que també preveu 41 places d'aparcament. El Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) ha adjudicat a l’empresa COMSA, S.A les obres d’aquesta promoció, situada al carrer Biosca, núm. 31-39, per un import de 4.022.818,06 €. Es tracta del darrer edifici previst en aquesta fase i dóna resposta a la petició dels veïns de poder avançar el reallotjament d’afectats de la quarta fase. Està previst finalitzar les obres a finals del 2015.Aquestes actuacions se sumen a les obres que ja estan en marxa de dos altres blocs d’habitatge protegit, amb un total de 121 habitatges, que ja permetran reallotjar la totalitat dels afectats urbanístics de la tercera fase de remodelació del barri. Es tracta de les obres que van començar a l’estiu passat a l'edifici F1, situat al carrer Biosca i format per 61 habitatges, i de l'edifici E2, situat al carrer Alfarràs i Passeig Mollerussa i format per 60 habitatges Les obres finalitzaran el juny del 2015 i suposen una inversió de 15.0000.000 euros.

La remodelació del Bon Pastor al Districte de Sant Andreu, és un dels grans projectes que promou el Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona i una de les actuacions més importants que es realitzaran a Barcelona en els propers anys en matèria d’habitatge. Contempla la substitució de 784 cases barates, amb problemes d’humitats i d’habitabilitat, per un nou barri de prop de 1.000 habitatges construïts amb criteris sostenibles i d’estalvi energètic.

Des del 2006 i fins ara, s’han completat dues de les quatre fases del projecte necessàries per cobrir les necessitats dels afectats i que han permès substituir un total de 342 habitatges.


Més actuacions en marxa al Bon Pastor

En paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Bargursa, està redactant el projecte d’urbanització dels entorns d’aquests nous edificis, d’acord amb el districte i els veïns.

Així mateix ja s’està reurbanitzant el nucli antic del barri del Bon Pastor. L’àmbit d’actuació inclou els carrers d’Òrrius, Llinars del Vallès, Estadella i Flix amb una superfície total de 10.450 metres quadrats. Està previst que les obres finalitzin el segon trimestre de 2014 i compten amb un pressupost total d’1,5 milions d’euros.

Les actuacions inclouen la reordenació dels vials existents per tal de millorar la mobilitat a peu i en vehicle rodat, l’ordenació de l’estacionament de vehicles, la renovació del paviment, la incorporació de nou arbrat viari, es canviarà el mobiliari urbà i l’enllumenat públic i se soterraran els serveis. S’executaran en cinc fases per tal de minimitzar les molèsties als veïns.Enllaços relacionats:

Imatge 1/2

Imatge 2/2