dijous, 5 de juny del 2008

CAMINS



M'he explaiat molt i extensament sobre les conseqüències de la lenta (però inexorable) decadència social, econòmica i política de Catalunya. Ja ha arribat l'hora doncs que desgranem amb un cert aire d'optimisme les possibles (i probables) solucions.

Aquest país ha sigut la punta de llança més important de la Península Ibèrica durant molts anys, perque va saber pujar al carro de l'innovació tecnològica durant els primers temps de la revolució industrial. I d'aquest encert n'hem viscut durant dos-cents anys.

Ara tenim a sobre una altre canvi, el de la revolució de les noves tecnologies, que és l'únic sector capaç de proporcionar al país un punt de qüalitat, de valor afegit a nivell laboral i empresarial per tal de fer front a una globalització del mercat mundial.

Ja ha passat el temps de competir oferint productes basats en una mà d'obra barata i poc qualificada, perque en aquest terreny la Xina, la India y el Vietman ens pasen la mà per la cara. Per tant l'altre camí a seguir i esdevenir així altre cop referent empresarial és el de les tecnologies i la fabricació de components industrials i/o tecnològics amb un alt nivell de valor afegit.

És lògic pensar que per tornar a ser un motor eficient calen unes condicions prèvies, sobretot la de pensar a invertir en formació. Però no només amb unes universitats potents assolirem el grau d'exel.lència, també ens cal fer una pas endavant a nivell empresarial i polític. Hem de crear la Conselleria, Ministeri o Departament de les PIMES. Assesorar-les realment (i no aquest telemarqueting que es fa avui desde la Generalitat), ajudar a les petites i mitjanes empreses a crèixer desenvolupant projectes de millora de la productivitat, abaixar o simplificar impostos i sobretot promoure la fusió dels petits.

El teixit empresarial existeix, només cal donar-li una petita empemta i el rellotge tornarà a posar-se a l'hora. És clar que el primer que fem és canviar de Govern, doncs tinc la certesa que un redreçament nacional és impossible sota els efectes devastadors dels senyors Montilla, Huguet, Carod and Company.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

El que cal per crear PIMES amb fort component tecnològic és educació, educació i educació. Això, i establir mecanismes EFECTIUS de nexe entre el món universitari i l'empresarial.

Difícilment podrem aconseguir-ho si, per exemple, seguim mantenint unes normes que ens situen en el top 5 de països on calen més tràmits per crear una empresa.

Jo més que un departament de PIMES en faria un altre de Transferència Tecnològica i Emprenedoria. Què et sembla?

Anònim ha dit...

yo creo que el tejido empresarial de este nuestro pais ha pasado a la historia.En estos momentos la presion fiscal estan fuerte que nadie quiere ser empresario,y por parte de nuestro gobierno no hay ni una pizca de querer dar una mano al joven emprendedor, que te voy ha decir que no sepas tu.

Hay que crear un departamento Empresarial.

Anònim ha dit...

no tens ni puta idea

Anònim ha dit...

vamos a crearlo con par