dilluns, 16 de juny del 2008

FAM


Com si d'una epidèmia endèmica es tractés, la fam torna a amenaçar als africans més febles, amb la mort com a espectadora de luxe.

Amb un planeta que produeix aliments suficients per a tota l'humanitat, hem de veure amb vergonya i frustació com infants, malalts, joves i vells moren d'inanició en un món opulent, hipòcrita i ignominiós.

Mentres al primer món llencem a les escombraries aliments, la resta del món viu la desesperació de pagar pel blat i l'arrós quantitats de diners indignes, retroalimentant encara més aquest cercle viciós d'especulació en el que estem pujats.

Encara que sigui per egoisme, hauriem de pensar que acorralar a 3/4 parts del món pot ser-nos contraproduent, doncs quan una societat està desesperada pot fer molt de mal. No seria el primer cop en que abans de morir de fam, un poble es llança a la conquesta dels mercats que necessita, i avui per avui el primer món esta en clara minoria.


1 comentari:

Aina ha dit...

Tens tota la raó. Estem enmig d'una crisi alimentaria diria que quasibé en dimensions planetaries. Se'n parla molt als diferents medis, es parla en els blocs (per exemple a Com gotes a l'oceà, ...Y sin embargo se mueve, o jo mateixa a una real utopia) però tot i així hi ha moments que sembla paper mullat. La societat del primer mon no reacciona. A què espera????
No podem perdre l'esperança....