dimecres, 30 de gener del 2008

EL REI MIDAS


Midas fòu el monarca més conegut que ha tingut el regne de Frígia. Tenia la miraculosa qualitat de convertir en or tot aquell objecte que tocava, i esdevenint el monarca més ric i envejat de tota la història pel que fa a riquesa.

Però la història d'aquest benvolgut rei no forma part de la mitologia grega del món antic, sinó que ha arribat a reproduirse i arribar a tocar-nos directament.
Avui al matí, el President ZP ha promés 150 quilometres més de vies de rodalies per a la ciutat de Madrid, juntament amb una injecció global de 5000.000.000 euros d'inversió, o sigui traduit a l'anterior moneda, 831.930.000.000 milions de les antigues pessetes.
Però la cosa no acava aquí, doncs la setmana passada va prometre ingressar a 13 milions de treballadors, 400 euros l'any, o sigui una altre inversió de proporcions pantagruèliques.

I jo em pregunto si no és que ZP representa la reencarnació del llegendari Mides. No pot èsser d'altre manera, perqué els ingressos directes i indirectes de l'Estat baixen en proporció a la frenada del creixement econòmic, si fem cas del Banc d'Espanya.

Així que tenim inversions a tort i a dret de milers de milions d'euros si el President Zapatero guanya les eleccions, sumades a una reducció del consum i de retruc de la recaptació d'impostos per part de l'Agència Tributària.

Les preguntes s'imposen.

Està desesperat per sortir reescollit?
Ens pren per imbècils?
És imbècil?
Pot transformar en or tot allò que toca?
Compleix allò que promet?
Promet massa, o només és una sensació?

Llàstima que l'adversari que li ha tocat sigui tant desesperant. Amb un contrincant digne aquest home no arribaria ni al ring.

Que comenci la subasta!, ai, volia dir el combat...