dilluns, 14 d’abril del 2008

QUAN L'AIGUA VE DEL SUD

Que no es pot deixar sense aigua de boca a 5.5 milions de ciutadans és de lògica, de sentit comú. No per un exercici de bondat, sinó perqué 5.5 milions de votants emprenyats pot marginar una formació i fer-la desaparèixer, i és clar, entre el graner de votants socialistes de l'àrea metropolitana i uns grapadets de vots de les terres de l'ebre, no hi ha color.

Ara bé, aquest cop no se com s'ho pensen fer els socialistes i els pijocomunistes d'ICV, com explicaran que fan allò que sempre han denunciat. Potser Barcelona veurà de l'Ebre, però com això duri gaire s'hauràn de convocar eleccions al Parlament, i els sociates junt amb els seus palangraners (ICV) en sortiran a bufetades.

Per cert, encara recordo aquelles marxes per Tortosa i Amposta on la militància d'ERC cridava: "Ni un pas enrera, ni una gota d'aigua!". Què ha passat? Com és que quan ells governen els hi està tot permés? Aniran ara també a les manifestacions contra el Govern?
En tot cas esquerra sembla desapareguda de la gestió de la Generalitat, no se'n senten ni propostes, ni protestes ni crits, ni gemecs. Probablement tenen la boca plena menjant-se tot el que puguin arrambar, perqué saben que quan vagin als seients de l'oposició la travessia del desert serà dura.

Per fi les esquerres d'aquest país han governat. Ara ja s'han tret aquell sentiment de perfecció absoluta i altivesa moral que els ho ve de la guerra. Ara ja saben que governar és igual per a tots, i que la prepotència ideològica que porten a sobre no resol res, ni dona de veure.

Serà molt interessant veure com el Sr. Saura i el Sr. Baltasar defensen en un congrés d'ICV aquell transvassament que van jurar sobre la tomba de l'Stalin d'aturar.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Jordi,

Una cosa és negar-se a cedir aigua de la conca de l'Ebre per alimentar els camps de golf de Marina d'Or i una altra garantir aigua de boca a la capital del país.

Podràs acusar a les classes dirigents de manca de previsió. I també de que només pensin en el curt termini i no es posin a discutir des de ja en accions per prendre en el mig i el llarg termini. Però el que no pots fer és despotricar contra el govern perquè prèn una mesura poc popular però, no ens enganyem, necessària.