dimecres, 20 de febrer del 2008

PERFILS POLÍTICS - JOAN RIDAO


Ridao, l'home fort d'ERC a Madrid, i substitut de l'incombustible Puigcercós, va nèixer al Vallès, concretament un 27 de juliol de l'any 1967.

Va llicenciar-se en Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona i posteriorment es va doctorar en Ciències Polítiques i de l'Administració a la Universitat de Barcelona. Encaminant ja, des de molt jove les seves tendències i lligant-les a la seva formació professional.

A nivell professional va exercir d'advocat i posteriorment es va convertir en professor associat de Dret Constitucional de la Universitat Rovira i Virgili. Feines que no va fer incompatible amb la seva entrada de militància a ERC, començant ja l'any 1989 i on ha exercit tota mena de responsabilitats de gran rellevància (Secretari General Adjunt, President del Consell Nacional,...).

A nivell de representativitat institucional cal recordar que va ser regidor de l'Ajuntament del seu poble (Rubí) entre els anys 1991-1996 i Diputat al Parlament de Catalunya del 1995 al 2006 durant tres legislatures.

Val a dir que el seu és un perfil interessant, perqué destaca per ser un home de partit a nivell total, on sempre s'hi ha situat per sobre de tota mena de lluita entre corrents, esdevenint sempre un candidat de consens. Així, sense formar part de famílies polítiques (ni la del Carod, ni la del Puigcercós) ha demostrat ser una persona lleial al partit i sense adscripcions.

Aquest perfil l'ha dut a consolidar-se com a home fort a Madrid, almenys mentre duri la guerra per el lideratge del partit que estant portant a terme els sectors Carod i Puigcercós en aquests moments, i que culminarà a mitjans d'any amb la celebració del Congrés republicà. Després la seva continuitat dependrà de quin sector hagi guanyat i del seu resultat a les eleccions del 9 de març vinent.

El que si que és cert (al meu entendre) es que és un polític molt intel.ligent, però de sobrada feblesa al moment de pactar amb el govern estatal com vàrem poder veure durant les negociacions del nou Estatut. Al meu entendre és un excel.lent docent però amb poca experiència de vida professional.