dilluns, 18 de febrer del 2008

PERFILS POLÍTICS - ROMAN GIERTYCH

Roman Jacek Giertych va nèixer el 27 de febrer de 1971 a la ciutat de Srem, petita població (30.000 hab) del centre de Polònia, de la regió anomenada Gran Polònia i al si d'una família que ha donat a la pàtria importants polítcs i periodistes.
El seu pare és Maciej Giertych, membre del Parlament Europeu, i el seu avi Jędrzej Giertych polític, escriptor i periodista de conegudes tendències nacionalistes, a conseqüència de les quals va haver d'exiliar-se durant uns anys a Anglaterra.

Graduat a la Universitat Adam Mickiewicz de Poznan, va obtenir un Master en Història i Dret a l'hora, esdevenint ja al 1989 amb 18 anys un dels líders de les joventuts del Partit Nacional Democràtic, vinculació que manté actualment amb els líders més joves d'aquesta formació.

Posteriorment amb la integració de la coalició de la Lliga de famílies polonesa va accentuar encara més el seu perfil nacionalista i conservador, essent un dels oradors antieuropeus i nacionalistes més brillants.
Aquestes orientacions no van ser cap obstacle per a que sota el seu lideratge la Lliga de famílies polonesa entrés amb força al Parlament Europeu amb un 14% dels vots, i en una onada de força de recolçament popular arribés a esdevenir Diputat Primer Ministre i Ministre d'Ensenyament.

Malauradament per a ell les seves polítiques bel.ligerants vers la homosexualitat i el seu tarannà poc conciliador va fer-lo perdre part del suport ciutadà essent cessat mitjançant algunes manifestacions al carrer.

Tot ser considerat un personatge conservador i nacionalista (explicable en part degut a l'eclosió dels moviments democràtics dretans exclosos i perseguits durant la dictadura comunista), caldrà observar aquest polític polonés degut a la seva extrema joventut i a les importants responsabilitats que ha exercit.