dimecres, 27 de febrer del 2008

FRANCO HA MUERTO O VUELTO?


Quan la sequera s'estenia, les autoritats municipals dels pobles de principis de segle passat recorrien a costums ancestrals, la pasejada en processó d'imatges religioses (verges i cristos) combinats amb càntics i pregaries, rosaris i flors.

Aquestes costums tant entranyables com poc eficients han arribat en diferents formats fins als nostres dies. Sense anar més lluny i per posar un exemple tenim el cas de Franco i els franquistes, que a falta d'imatges per exposar sempre fa servei. I és que no ha trigat gaire el Sr. Herrera d'ICV en veure que no se li aixequen les enquestes, a l'hora de treure les bèsties negres i els papus del bagul de la iaia.

El vot de la por sempre funciona i al crit de "que viene la derechona" les esquerres postcomunistes de Catalunya proven de nou d'atacar amb l'agitació de banderes rojes i crits de "no pasaran".

He trobat molt fora de lloc que es tregui el tema del franquisme en plena campanya, perqué que jo sàpiga, fa més de 30 anys que tenim democràcia, i hi ha una generació com la meva que no ha conegut cap altre cosa.
Però en fi, a falta de projecte de país sempre surt alló que es porta dins del cor, i és que el comunisme que representa ICV poca cosa més pot oferir als seus votants, sobretot des de que el líder violeta, verd i roig és Conseller d'Interior.

Massa colors per tant poca política.