dijous, 13 de març del 2008

FRASES AMB HISTÒRIA, HISTÒRIES EN FRASES


Per increïble que sembli hi ha frases que han servit per marcar punts d'inflexió, per canviar el curs de la història.

Entre elles podem destacar-ne el famós "alea jacta est" de Cèsar, significant que un cop creuat el Rubicó no hi havia marxa enrera possible; també el repetitiu "deelenda carthago" del Gran Cató, que mercès a la seva insistència paranoica, i per cansament, va encomanar el seu odi als púnics a gran part dels altres romans.

I és que moltes frases representen l'estat d'ànim de l'interlocutor, en aquest cas personatges històrics que han deixat la seva empremta, com per exemple el famós "merde" anomenat elegantment "le mot de Cambron".

Catalunya i el moment històric actual també pasaran a la història, de la mateixa manera que Roma, França i Espanya han destacat per frases celebres que resumien la situació i circumstàncies especials del moment. I per tal de no ser menys el President Pujol ja ha extés amb la seva exquisitesa el famós "Mecagoencony". Paraula que diu més del que sembla i que aglutina els sentiments de molts catalans.

Ara bé, quan aquesta paraula sigui analitzada per generacions futures, que pensaran? Esperem que no les comparin amb les dites famoses de Cèsar o el Gran Cató, sino amb "l'España va bien" d'Aznar...