divendres, 28 de març del 2008

PERFILS POLÍTICS - JOSÉ MONTILLA


L'actual President de la Generalitat va nèixer a Andalusia el 15 de gener de 1955, concretament a la població cordovesa d'Iznajar, d'on n'emigrà als 16 anys cercant feina, fixant la seva residència a Sant Joan Despí. Ciutat on encara hi viu avui amb la seva família.

La seva carrera política comença quan entra a militar al PSC-PSOE el 1978 (amb vint-i-tres anys), esdevenint-hi una carrera meteòrica, perqué dos anys després ja és escollit Tinent d'Alcalde de Sant Joan Despí i portaveu del Grup Municipal. Tot i que, això no va ser impediment per a que el 1985 es presentés com a Alcalde de Cornellà de Llobregat i guanyés les eleccions, població d'on em consta que fóu un bon batlle, assolint dues majories absolutes consecutives.

Probablement és tant poc orador com bon polític, perqué si repassem els seus càrrecs trobem que sempre fa un pas endavant jerarquicament. Passà de President del Consell Comarcal a Diputat Provincial, esdevenint-ne poc després President de l'Òrgan, lloc que no deixà fins a ser nomenat President de la Generalitat.

A nivell polític intern, ocupà la Secretaria General del PSC el 1994, i la Secretaria Primera el 2000. A sigut Ministre d'Indústria i avui és el líder indiscutit dins de la seva formació polítca. Gairebé res si pensem que aquest home és un autodidacta, no té estudis i cap mena de padrins polítics, cosa que significa que darrera la màscara d'un home poc expressiu, se'n amaga un altre d'intuitïu, intel.ligent, fred i molt calculador.

Els benvolguts companys d'ERC i ICV-EUA havien d'haver pensat una mica abans de cedir els seu suport a un home com aquest. Probablement els d'esquerra van tenir por d'un possible abraçada mortal que els hi hagués fet CiU, però s'han trobat sense saber-ho, que el PSC es menjarà en quatre anys l'espai electoral que ells no han sabut defensar.

Tot és possible, però m'extranyaria que el President Montilla maragallés i hagués de convocar eleccions anticipades. Té les mides ben preses als seus socis de Govern i coneix la seva debilitat pel cotxe oficial i el dinar a restaurants de luxe.

Curiosament, la història del Sr. Montilla representa l'antítesis política i personal de l'anterior President Maragall.